Wat vindt jij van Shymo’s boek?

recensies_Boek-Shymo
Heb je het boek ‘IK BEN HIER NIET OM F*CKING COUSCOUS TE ETEN!!’ gelezen? Dan zijn we zeer benieuwd wat jij van dit boek vindt.

Tags:

Deel

Lees ook

18 reacties

 1. Zelf kende ik Shymo niet persoonlijk, maar heb wel met haar in de klas gezeten op het Zaanlands. Heb de blogs dan ook altijd gelezen. Gisteren het volledige boek in één keer gelezen. Wat is Shymo haar verhaal indrukwekkend. Het is mooi, intens verdrietig en ontzettend liefdevol boek. Wat kon zij positief blijven! Daar heb ik bewondering voor en kan menig mens nog wat van opsteken.
  Ik kan mij niet voorstellen hoe het is om iemand die zo dichtbij je staat te moeten verliezen, maar ik wens de nabestaanden ontzettend veel liefde toe <3

 2. Lieve Shymo & familie,

  Dat was even slikken.. Wat een intens verdrietig maar fascinerend & liefdevol boek. Een kijkje in jullie leven, in Shymo haar leven. De positiviteit spat uit haar schrijfwijze, laat staan hoe jullie Shymo mee maakte “in het echt”. Vele mensen kunnen van haar leren, maar ook van de mensen om haar heen.
  Dit boek laat je even stil staan bij het feit dat je moet genieten , eigenlijk precies .. zoals Shymo deed!

  Op 24 mei, jullie verjaardag, maar ook die van mijn zus & mij. Sta ik even stil en denk ik even extra aan jullie!

  Heel veel succes met de verkoop van dit prachtige boek, en ontzettend veel liefde & steun naar vrienden & familie.

 3. Zoveel kracht en positiviteit , ongelofelijk zo dapper allemaal, en Mo in het bijzonder!!Deze meid verdient een standbeeld ❤️ik had tijdens het lezen een klont in mijn maag , tranen over mijn wangen , maar wat is het mooi geschreven!!! Wees trots lieverds op jullie allemaal ,en vooral op Mo🥰

  1. Lieve familie,

   Ik heb het boek van shymo binnengekregen en meteen uitgelezen, wat een rollercoaster van emoties, sommige stukjes met een glimlach gelezen, bij andere liepen de tranen over mijn wangen. Onvoorstelbaar hoe het moet zijn voor jullie als familie. Natuurlijk heb ik vanaf een afstand altijd met jullie meegeleefd, maar deze rollercoaster als gezin is zelfs in dit boek niet in hevigheid te beschrijven. Jullie kunnen echt f*cking trots op jullie zelf zijn! Ondanks dat elke dag anders is en de 1 makkelijker als de ander, zal Mootje altijd vanaf boven met jullie meekijken en jullie een teken geven wanneer jullie dat nodig hebben. ❤️

 4. Wat een prachtig boek. Shymo heeft iets gemaakt wat zijzelf miste en wat kan ze goed schrijven. Toch was het ook lastig om het boek te lezen omdat je alles weer opnieuw herleeft, maar ondanks dat blijft het een bijzonder verhaal geschreven door een bijzonder meisje

 5. Lieve familie,

  Ik heb het boek helemaal uitgelezen, wat een ontzettend mooi, verdrietig, aangrijpend boek! Ik heb nog nooit een boek zo snel gelezen, ik heb nog nooit een boek gelezen die mij zoveel raakt, verdriet maar ook een glimlach, wat een humor had ze ook! Wat een bewondering heb ik voor haar, voor jullie, zo sterk, altijd elke dag weer opnieuw positief, blijven vechten! Enorme respect ! Jullie mogen trots op Shymo en op jullie zelf zijn! Dankjewel voor het delen!❤️

 6. Lieverds,

  Ik bewaarde het boek voor de familievakantie om te lezen in het vliegtuig. Ietwat gestresst ging ik op reis maar dit boek deed mij voor de landing al beseffen dat het enige wat telt mijn gezin is en dat ik daar veel meer van moet genieten. Dank voor deze waardevolle les Shymo. Ontzettend ontroerd ben ik. Je hebt het zo krachtig geschreven.

  Dat jullie zware jaren hebben (gehad) wist ik natuurlijk al maar na het lezen van dit boek besef ik nog meer hoe ontzettend knap het is dat jullie samen nog proberen te genieten.

  Lieve Ilonka, de glans is eraf maar ik weet eigenlijk zeker dat jullie prachtige dochter jullie hele mooie momenten toewenst en deze gun ik jullie enorm ❤️.

  Zoals in het boek een paar keer wordt benoemd; er zijn geen goede woorden en ook ik worstel hiermee. Jullie zijn een prachtig gezin die iets vreselijks hebben meegemaakt en ik gun jullie allemaal de kracht en energie toe om hier mee om te kunnen gaan.

  Prachtig boek waar ik zo graag een ander einde in had gelezen.

  De stichting blijven wij altijd steunen.

  Groetjes,
  Jane

 7. Wat een bijzonder boek! Ik ben gelijk na het ophalen begonnen met lezen. Ik vond het verhaal van Shymo heftig en indrukwekkend. Wat een strijder was zij en wat voor een fantastische familie en goede vrienden had zij om zich heen! Ik heb het boek al meerdere keren aanbevolen.

 8. Het boek is luchtig geschreven, mooi verwoord en passend vormgegeven. Ik heb het boek gelezen met een lach en een traan.🤍 Wat was Shymo bijzonder en wat mooi dat jullie het boek namens haar hebben uitgegeven. 🌸

 9. Heel aangrijpend, zo jong en zo ziek, en Shymo had heel veel wilskracht.
  Hield tot het laatste de moed er in, maar kon de strijd niet winnen. Heel veel sterkte en troost dat ze dit boek heeft nagelaten met al haar positiviteit. Moge de mooie herinneringen aan haar boven het verdriet uitstijgen.

 10. Het was een prachtig en oprecht boek. Heel mooi geschreven, heel emotioneel en ook vol liefde. Wat een ontzettende sterke en bijzondere meid, van haar valt veel te leren.
  Ik vind het ontzettend knap hoe positief ze bleef en probeerde te genieten.

  Door de foto’s en manier van schrijven voelde ik mij heel dichtbij. Ik ben dankbaar haar verhaal te hebben mogen lezen. Hierdoor kan ik af en toe beter mijn eigen ziekte relativeren.

  Lieve Shymo ik hoop dat je het fijn en mooi hebt daarboven. Ik zal je niet vergeten

 11. Het verhaal begint met ongeloof en dan met zoveel kracht en enorme hoeveelheid positiviteit, uiteindelijk het enorme verlies, pijn en verslagenheid.

  Het boek is heel mooi geschreven en tijdens het lezen rolde de tranen ook over mijn wangen.

  Hopelijk ontvangen jullie nog steeds steun voor de onderzoeken.
  Heel veel sterkte en succes verder hiermee.

 12. Een super aangrijpend boek waarin je tegelijkertijd -ondanks alles- ook stilstaat bij hoe knap de persoonlijke groei die Shymo als mens doormaakt eigenlijk is. Heftig en bijzonder en alles tegelijk

 13. Lieve Korvertjes,
  Tijdens jullie reis door het ziekteproces van Shymo werd ik geregeld op de hoogte gehouden hoe de vlag er voor stond, maar bij het lezen van het boek begon ik pas echt te beseffen wat een enorme zware strijd er geleverd is. Het is een Korver waardig boek met een lach en een traan ( nou je, tranen)
  X

 14. Wat een indrukwekkend boek. Ten eerste doordat je meegenomen wordt in het verslag van het ziekteproces van een jonge vrouw en wat dat betekent voor haar en haar naasten. Daarnaast ook door de enorme kracht, positiviteit en liefde die Shymo en haar familie en vrienden laten zien.

 15. Persoonlijk ken ik jullie niet. Had er over gehoord bij de sportschool en over gelezen in de krant. Gedoneerd, en zo gehoopt voor jullie. Helaas liep het anders. Heb het boek gelezen en was gegrepen door de positiviteit en liefde die dit boek uitstraalt. Wat hebben jullie gestreden! Dank voor het delen. Shymo en jullie laten ons zien waar het werkelijk om gaat in het leven!

 16. Wat een bijzonder, ontroerend boek. Wat knap dat jullie als familie dit zo voor elkaar hebben gekregen! Petje af, diepe buiging!
  Ik ben bevoorrecht dat ik Mo via mijn dochter persoonlijk heb gekend. Van dichtbij meegemaakt wat het met haar deed maar ook met iedereen om haar heen. Dit boek geeft echter zoveel meer weer hoe zij zich voelde. Een inkijkje in het hart van zo’n dappere, knappe positivo! Koop dit boek, vooral omdat het bijdraagt aan meer bewustwording over wat er met iemand gebeurt met kanker, maar ook met de mensen dicht daaromheen. Dit boek verdient meer aandacht; vooral ook zeer geschikt voor jonge mensen die zelf ook ziek zijn. Geef het cadeau of koop het voor jezelf.
  Ik ben nog steeds diep geraakt door Mo haar schrijfsels. Ze wordt gemist ( en niet te vergeten haar humor😘) maar dit boek houdt haar toch een beetje dichtbij💕🤍🩷🤍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *