Shymo’s Blog: Feestdagen

feestdagen 2019
27-12-2019
De afgelopen vijf à zes weken heb ik me vreselijk gevoeld. Natuurlijk door de ziekenhuisopname, maar ook daarvoor al en nog een tijd daarna. Wanneer ik thuis kwam na de opname moest ik dan ook meteen weer aan de medicatie, sterker nog; daar was ik in het ziekenhuis al mee begonnen. Dus echt tijd om te herstellen heeft m’n lichaam niet gehad en daardoor bleef ik me dan ook slecht voelen. Dat voelt zo krom; ontslagen worden uit het ziekenhuis maar je nog helemaal niet goed voelen.
Gelukkig kwam na de twee weken medicatie (wat best wel een heftige periode was) de twee weken pauze. Het uitkijken naar de pauze doe ik altijd op m’n eigen vreemde manier; ik bedenk namelijk op maandag al dat ik dan vrijdag op de helft ben, dus dan zou ik niet zo lang meer moeten! Snap je? Als je het niet begrijpt is dat ook helemaal niet raar, haha.
Als de waarde van mijn bloedplaatjes onder tien zou zijn, zou ik bloedplaatjes moeten krijgen via een infuus. Althans niet moeten, want mijn lichaam zou ook zelf alweer bloedplaatjes aanmaken. De waarde bleek vijf te zijn (hoe dan?!). Ik heb toen bloedplaatjes gekregen en sindsdien ben ik een stuk opgeknapt! Ik eet goed en kom lekker aan. Dat is goed want ik was natuurlijk erg afgevallen door al het drama. Na regen komt zonneschijn toch? En in Nederland regent het veel, net zoals dat het veel regent bij mij. Het is altijd even doorzetten totdat de mooie dagen weer komen.
Sinds ik uit het ziekenhuis ben, ben ik ook weer lekker aan de slag met fysio. Het is namelijk erg belangrijk om mijn conditie te behouden en mijn spieren soepel te maken. Dit gebeurt voor nu nog wel thuis want veel energie heb ik niet, maar dat geeft niet. De meiden doen altijd hun best om weer iets nieuws te verzinnen wat ik op dat moment wél aan kan.
De kerstdagen zijn voor mij heerlijk verlopen. Wat een gelukje! Ik vind kerst namelijk de leukste tijd van het jaar. Lekker samen eten, iedereen krijgt cadeaus en mega veel gezelligheid! De kerstdagen heb ik goed benut en ik ben de hele week dan ook op stap geweest, maar niet elke dag natuurlijk. Het begon met een boswandeling maken met Siem (met daarna natuurlijk een broodje kroket), de dag daarna Sinterkerst bij Siems moeder thuis, lekker een theetje gedronken bij Siems vader thuis, gezellig mensen op visite gehad en we zijn ook nog naar het strand geweest met Gylian en Charlotte. Natuurlijk heb ik ook nog oud en nieuw gevierd met vriendinnen en Siem; samen spelletjes spelen en samen eten. Veel Siem dus en daar zeg ik geen nee tegen, haha! Maar het allerleukste was natuurlijk de kerst thuis. We waren helemaal compleet, dus we waren met z’n tienen. We hadden lootjes getrokken voor de goede orde en daarna hadden we nog een intense sjoelwedstrijd. En daar horen natuurlijk prijzen bij (Ook al wordt er van te voren al bedacht wie wat kiest, is dat een Korver dingetje?). Mijn broer en mijn moeder kunnen supergoed koken dus we kregen een heel uitgebreid diner en wat was het weer heerlijk! Denk bijvoorbeeld aan steaktartaar, zeebaars en bitterkoekjespudding. Om je vingers bij af te likken!! Dit was ook meteen de laatste keer ‘bunkeren’ want de medicatie is alweer begonnen.
14-01-20

Ondertussen ben ik weer klaar met de twee weken medicatie. Het is me deze keer redelijk goed afgegaan. Wel elke dag misselijk en minstens één keer tot soms wel drie keer braken, maar daar bleef het gelukkig bij. Geen honger en geen eetlust, waarvan de combi wel fijn is want als je één van de twee niet hebt is dat veel lastiger. Natuurlijk ben ik dan ook weer te veel afgevallen, maar dat ga ik er weer lekker aanvreten de komende tijd, zodat ik weer fit de volgende ronde in kan. Helaas gaat het afvallen bij mij altijd sneller dan het aankomen, maar chips en ik zijn gelukkig hele goede vrienden! De twee weken dat ik de medicatie slik ben ik vooral binnen te vinden en zijn uitjes niet mogelijk. Dat is dan ook de reden dat ik in de twee weken pauze zoveel mogelijk leuke dingen plan, zoals een dagje Bataviastad met mijn moeder en suikertante Yvonne of lekker uiteten gaan!

Tags:

Deel

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *