Brief aan mijn tumor

Brief aan mijn tumor
Beste H3K27M,
Je bent nu al éénvijfde deel van mijn leven aanwezig; het is genoeg geweest. Ik ben nu al vier jaar ziek en dat betekent dat ik je record al heb verbroken. Winnen kan je niet meer. Snap je nou niet dat als ik er niet meer ben, dat jij er ook niet meer bent?
Zo graag zou ik mijn leven langer willen maken. Jij kan mij daarbij helpen, bijvoorbeeld door te stoppen met groeien. Mijn vraag is dan ook: laat de medicatie alsjeblieft op je inwerken en geef mij de mogelijkheid om mijn functies en leven terug te krijgen.
Mocht het jou lukken mij kapot te krijgen, dan is mijn doel dat dit in ieder geval niet meer bij andere kinderen zal gebeuren. Ik zal zo veel mogelijk experimentele medicatie tegen jou gebruiken. Zelfs als ik er niet meer ben wordt er gewoon op jou getest.
Ík vind het al moeilijk om deze ziekte en alles wat daarbij komt te accepteren, maar wat jij Siem, mijn familie en anderen aandoet vind ik echt niet oké! Als ‘meneer Tumor’ de deur uit is, moet het allemaal beter worden. Gun mij dit nou! Ik heb je nooit gewild, en je hebt ook nooit gevraagd of ik mijn lichaam met jou wilde delen.
Kerstmis vind ik gewéldig. Als kerstcadeau vraag ik aan jou om weg te gaan. Wat mij betreft zo langzaam als je gekomen bent, maar je gáát. Deal?! Niet alleen voor mij maar ook voor Siem, mijn familie, oncoloog en al die andere mensen waar ik zo van hou.

Liefs,

Shymo

Tags:

Deel

Lees ook

12 reacties

 1. Beste Shymo,

  Ik kan de frustraties en de onmacht voelen terwijl ik dit lees. Ik, wij hopen zo dat je deze oneerlijke strijd gaat winnen.
  Wij wensen jou en iedereen die dicht bij jou staat hele fijne kerstdagen en we hopen zo dat 2021 jou brengt wat nodig is om deze ziekte te verslaan.

  Met vriendelijke groeten

  Jordy

 2. Beste Shymo,

  Ik kan de frustraties en de onmacht voelen terwijl ik dit lees. Ik, wij hopen zo dat je deze oneerlijke strijd gaat winnen.
  Wij wensen jou en iedereen die dicht bij jou staat hele fijne kerstdagen en we hopen zo dat 2021 jou brengt wat nodig is om deze ziekte te verslaan.

  Met vriendelijke groeten

  Jordy

 3. Wat een bijzondere brief!! Zo vol gevoel, zo veel realiteit, zoveel strijd en tegelijkertijd zoveel acceptatie en alweer doorgedachte oplossingen.
  Ik wil niet denken aan de tijd vam wat als, ik wil gewoon niet dat die tijd gaat komen. Jij hebt zoveel doorstaan, iedereen verdient het om te genezen, maar jij helemaal, je vecht er zo enorm voor. Het is idd genoeg geweest Meneer de tumor!!!
  Mijn grootste wens voor jou en iedereen waar je van houdt, maar ook iedereen die vam jullie houdt is dat jouw wens uit gaat komen!!
  Dikke knuffel Jolanda

 4. Elke keer vol bewondering lees ik jouw verhalen. En ja, ik ben ook een stiekeme lezer! En elke keer denk ik, hoe zou het nu gaan? Wat ben jij sterk, net als jouw familie en vrienden! Diepe bewondering. Net als anderen al zeggen, het is zo moeilijk woorden uit te brengen na elk verhaal, dus dan maar even niet! Vanaf nu zal ik geen stiekeme lezer meer zijn! Blijf vechten en hopelijk luistert deze tumor naar je:-)! Hopelijk voor jou en je familie samen fijne feestdagen en op naar 2021!!!!!!!

 5. wij wensen met je mee dat de tumor weggaat.
  En dat je daarna een gezond en normaal leventje weer kan opbouwen.
  veel liefs van ons
  fam Roelofs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *