Shymo’s blog: bestraling

Shymo Bestraling

24-07-19

Vandaag was de vierde keer bestraling. Het was een lange dag maar hij verliep heel fijn, zonder problemen. Ik mag mijn medicatie (dat zijn ongeveer veertig pillen) vanaf vandaag afbouwen en dan verwacht ik me mentaal een stuk beter te voelen. Fysiek maak ik al enorme sprongen; zo kan ik zelf weer mijn haar in een staart doen, heb ik mijn nagels gelakt, mijn eigen avondeten gesneden en mijn wenkbrauwen geprobeerd te epileren. Door de week in het ziekenhuis was mijn rechterarm heel erg achteruit gegaan. Mensen een hand geven ging niet eens meer en moet je zien wat ik nu alweer kan!

Ik heb al twee keer eerder bestraling meegemaakt voor mijn ruggenmerg en ik wist dan ook wel ongeveer wat ik kon verwachten. Daarbij zijn m’n vader en ik een heel goed team op dit gebied. Bij het bestralen van je hersenen krijg je een op maat gemaakt masker op je gezicht. Ademen gaat moeilijk met dat masker en je moet op die manier ongeveer een kwartier blijven liggen. Ik ben er zeker van dat niet iedereen dit aankan, zeker niet als je claustrofobisch bent. Ik moet nu nog zes keer bestraald worden en ik ga er volle bak in. Gelukkig weet ik hoe ik op zo’n situatie moet inspelen. Let’s do this.

Veel mensen weten niet dat tijdens het bestralen ook je bovenlichaam bloot moet zijn. Nou ben ik al zo ver op dit gebied dat het mij helemaal niks uitmaakt wie me zo ziet. Je moest eens weten hoe ‘blootgesteld’ ik ben! Maar het is allemaal voor een goed doel. En ik heb Siem, die mij elke keer herinnert dat ik wél mooi ben en dat haalt bij mij heel veel liefde omhoog.

Tags:

Deel

Lees ook

5 reacties

  1. Wat een energie knalt er uit dit bericht!!
    En wat fijn om te lezen hoeveel vooruitgang de bestraling geeft!
    Voor dat ik je “echt” kende straalde je al uit dat je mooi bent, je straalt iets bijzonders uit, wat bij SMC al mijn aandacht trok. Nu “ken” ik je iets beter, of eigenlijk weet ik ineens meer van je. En ja je bent mooi, mooi van binnen en van buiten en dan ken ik alleen je gezicht en aangekleed, dus wat Siem zegt kan je echt wel aannemen denk ik ?

  2. Jeemig meid, heftig allemaal. Ik wist niet dat het zo op die manier ging, het bestralen bij jou. Maar wij hebben zoveel bewondering voor je! We leven ontzettend met jou en de familie mee en denken elke dag aan jullie. ? Liefs van Jennifer, Rogier, Puk en Jet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *