Siem: “Mo is de sterkste vrouw die ik ken”

Mo en Siem blogpost

Ėėn jaar en een beetje ben ik nu het vriendje van Mo. Een jaar waarin bijzonder veel is gebeurd. Een vriendin hebben met deze ernstige ziekte kan moeilijk zijn, maar ik ervaar het met Mo als een geweldige tijd. Ik geniet en en leer zo ontzettend veel van hoe Mo in het leven staat.

Vechten, nooit opgeven en tegelijkertijd genieten is wat zij mij heeft bijgebracht. Dat is maar een paar van de vele dingen die zij mij geleerd heeft en ik pas deze lessen op al mijn levensgebieden toe. En wat ben ik blij dat we samen zijn! Shymo en ik hebben al contact sinds 2015, nog voor dat ze ziek was. Er was altijd al een klik en hebben vanaf dat moment nooit het contact verloren. En gelukkig, want de ware heb ik wel degelijk gevonden; dat wist ik toen al. Maar toen Mo te horen kreeg dat ze ziek is veranderde alles. Dit nieuws en daarbij het uitvallen van functie in haar lichaam deed haar zelfbeeld schade aan. “Niemand kan mij leuk vinden op deze manier”, was Mo haar gedachte. Voor mij was het een missie om er altijd voor Mo te zijn. Vaak is er aan mij gevraagd: “waarom een meisje in een rolstoel?” Omdat ik van haar hou, hoe ze er ook uit ziet. Nu gelooft zij dit en kunnen we samen de wereld aan!

Ons dagelijks leven verandert constant. Ik help Mo met de dagelijkse dingen: verplaatsen, douchen, benen scheren… noem maar op. Samen met Ilonka (moeder), Ruud (vader), Zyara (zus) en Shymo’s broers vormen we een sterk team dat Mo verzorgt. Ook ben ik dit jaar als een eigen kind van Ruud en Ilonka opgenomen in het gezin. Ik voel me thuis en welkom en ben het hele gezin hier ongelofelijk dankbaar voor. Want Mo moet een zo normaal mogelijk leven leiden, omdat zij dit verdient. Mo is lief, mooi en de sterkste vrouw die ik ken.

Tags:

Deel

Lees ook

3 reacties

 1. Wat een toffe instelling heb jij!!! En wat een geluk dat Shymo jou heeft!!
  Samen met jou en de familie komen jullie oprecht ijzersterk over!
  Hold on, and make dreams come true!!

 2. Beste Siem,

  Jij bent een jongen waar vele meiden van dromen. Je doet het super goed en hoe jij in het leven staat is geweldig maar ook een voorbeeld voor velen. ( waaronder ik zelf) Ik ben 37 maar van jou woorden en daden leer ik ook nog steeds. Geweldige jongen ben je!

  Beste Mo,Vader,Moeder,Broers en Zussen,

  Allereerst wederom ontzettend veel geluk en sterkte. Mo heeft het getroffen met Siem en Siem met jullie. Wat zijn jullie een geweldige familie en ontzettend veel respect vanuit mij voor jullie. Jullie gaan het met zijn allen voor elkaar krijgen dat Mo weer beter wordt en gezond 90 wordt. Mo en jullie hebben recht op een geweldige toekomst! Nog even door de zure appel heen in Amerika en daarna moeten jullie zonder zorgen gaan genieten!!

  Heel veel liefs en beterschap van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *